Creative Digital Tower

За нас

„По-лесно е да пробиеш, отколкото да се задържиш на върха. 

За да се задържиш, трябва да си креативен.“

Денис Топов

     Нашият основател, г-н Денис Топов, има знания и опит в няколко различни сфери – от компютърна химия, до преподаване в училище, от писане на книги, до създаване на дигиталното присъствие на фирми и успешно им управление и поддръжка. 

Историята на “Creative Digital Tower” започва през далечната 2014 година, когато искрата на недоволството запалва интереса на нашия основател. Прекрасно е, когато получим качествена услуга в замяна на нашите време и пари, но не са много на брой фирмите, които реално предлагат това. Един добър предприемач вижда възможност във всяко неудобство – защо да не го превърнем в много търсена услуга?

     Само няколко години по-късно, през 2019 година, Денис Топов основава компания „Creative Digital Tower“. Съвсем скоро след създаването на ѝ, компанията започва участието си в различни проекти. Новите предизвикателства приемат формата на възможности за развитие. Това дава мотивация на фирмата и се превръща в доказателство за уменията на служителите на компанията.

     Денис Топов достига до идеята за създаването на своята фирма “Creative Digital Tower” през 2018 година – фирма, предлагаща всички дигитални услуги и цялостни решения за бизнеса на едно място, т.нар. „360° бизнес концепция“. Името на фирмата произхожда от идеята за „кула, в която всеки може да намери решение на проблемите на своя бизнес  и изкачвайки се от един „етаж“ на друг, да достигне до желаното бизнес развитие“. В момента “Creative Digital Tower” поддържа над 30 уебсайта и отговаря за управлението на официалните бизнес профили в социалните мрежи и маркетинга на над 20 фирми. 

  Историята на “Creative Digital Tower” се гради “тухла по тухла”, проект по проект. Ние помагаме на нашите клиенти да развият своя бизнес, а те ни помагат да се усъвършенстваме и да ставаме все по-добри и по-добри. На върха на нашата „дигитална кула“ стои потенциалът за развитие – както този на нашите клиенти, така и нашият собствен. Ние гледаме към бъдещето и в него виждаме вас – нашите клиенти, чийто бизнес е достигнал до нови потребители, които са останали доволни

За основателя

     Денис Топов е млад български предприемач. Той е автор на две книги („Огледални чувства„, 2016 г. и „Убийство по милост„, 2018 г.), лектор по дигитален маркетинг в “Българска дропшип академия“ (2019 г. – досега), основател и управител на Creative Digital Tower (2018 г. – досега), съосновател на Пчеларска биоферма V&D (2020 г. – досега). 

     Предишният опит на Денис е богат – копирайтинг услуги, извършвани за множество фирми, управление на проекти в иновативната платформа „Embrioo” (през 2016 г.). Също така, той е бил ръководител Проекти и дигитален маркетинг в Списание „Българска наука“ (2018 г. – 2019 г.), ръководител на екип в отдел Дигитален маркетинг в „URBO“ (2018 г. – 2019 г.), председател на Младежки борд в “Институт за систематично обучение през целия живот – ЛСЕИ (2020 г. – досега). 

     Денис Топов фокусира своето внимание и дейност върху  ИКТ (информационни и комуникационни технологии) и социалните мрежи – той вярва, че „бъдещето е онлайн, а Интернет е новата реалност“. Успешният млад предприемач се грижи за изпълнението на всеки проект и следи за неговото качество, приемайки бизнеса на клиентите си като свой собствен.Денис Топов притежава „360° умения“ и опит в дигиталната сфера – ИКТ, потребителски интерфейс, социални мрежи, продажби, маркетинг, търговски маркетинг, стартъп и бизнес развитие. Той обича да работи както в национална, така и в международна среда, заобиколен от млади, интелигентни и целеустремени хора. Характерно за Денис Топов е, че той е силен визионер и създател на тенденции. Той обича да открива нови възможности за бизнес и да измисля нестандартни решения, които пряко да кореспондират с концепцията: „Differentiate or die”. Предприемаческият дух „кипи“ в тази силна личност още от съвсем ранна детска възраст. Едва осемгодишен, Денис започва да изготвя свои бизнес планове, които да му помогнат да започне и развие свой собствен бизнес, когато стане пълнолетен.

     Интересът на г-н Топов към дигиталната сфера също започва от ранна възраст – на шестнадесет години той започва да създава уеб сайтове, които генерират печалба. В този период той създава първия си уебсайт, базиран на платформата OpenCart, а не след дълго създава и втория си сайт – базиран на платформата WordPress. Още тогава в него се поражда желанието да има своя компания, която да предлага всички дигитални услуги на едно място – иновативна идея за тогавашното време. Създавайки още сайтове и учейки се от собствения си опит, Денис Топов осъзнава колко важно е всеки уеб сайт да има онлайн присъствие в социалните мрежи, както и бърза и лесна откриваемост при търсене в Google. 

    През 2020 година, един от клиентите на фирмата, който вижда отличните резултати от сътрудничеството си с нея, предлага да се основе нова, съвместна фирма, която да комбинира в себе си производството на качествени пчелни продукти и отлично дигитално присъствие. Тази фирма днес е „Пчеларска биоферма V&D“. Биопродуктите, произвеждани от пчеларската ферма са произведени в екологично чист регион и се характеризират с отлично качество. Денис Топов, в качеството  си на съосновател и управител на фирмата, е пряко отговорен за цялостното ѝ управление, както и за международната дистрибуция на произвежданите продукти. Още през първата си година, фирмата постига отлични резултати.

     Като предприемач, Денис Топов се фокусира основно върху дигиталните услуги, защото вярва, че те винаги ще бъдат актуални и че тяхното търсене ще продължи да нараства. Високото качество на произведените от пчеларската ферма продукти и отличната маркетингова стратегия, приложена от г-н Топов, привлича голям брой клиенти, както на българския, така и на международния пазар.

     Какви са бъдещите планове на този млад и успешен български предприемач? Денис Топов разкрива, че в момента работи по създаването на две онлайн списания, създаването на национално дружество и допълнително разрастване на двата си основни бизнеса на национално и на международно ниво. Младият предприемач вярва в „Златната формула“ – „отлични умения, непрекъснато развитие, надграждане и придобиване на нови умения, поддържане на отличен имидж и поставянето на нуждите на клиента на първо място.“ Според него, най – трудно е началото, защото човек трябва да повярва в себе си и да вземе решение да предприеме първата крачка към постигането на своите цели. Денис Топов управлява бизнеса си с голяма гъвкавост – дори при световна икономическа криза, той е готов да подсигури успешното развитие на “Creative Digital Tower”.

„Винаги работя така, че да мога да спя спокойно вечер, да бъда с усмивка на лицето си и гордо вдигната глава!“

Д. Топов